Pozivaju se svi posjednici palmi u Zadarskoj, Šibensko -kninskoj i Splitsko -dalmatinskoj županiji da odmah obavijeste Fitosanitarnu inspekciju ako su na palmama u svojim okućnicama, vrtnim centrima ili na javnim površinama uočili simptome koji upućuju na zarazu palmi opasnim karantenskim štetnicima crvenom palminom pipom i palminim drvotočem. 

 

 

Fitosanitarna će inspekcija u okviru provedbe akcijskog plana suzbijanja spomenutih štetnika obaviti detaljne preglede palmi i mehaničko uništenje onih palmi za koje se utvrdi da su zaražene.

Troškove pregleda i provedbu mehaničkih mjera uništenja snosi Ministarstvo poljoprivrede.

FITOSANITARNOA INSPEKCIJIA U SPLITU:
tel. 021/338 283;
e -mail: fitoinspekcija.split@mps.hr

FITOSANITARNOA INSPEKCIJA U ZADRU:
tel. 023/ 235 510;

e -mail: fitoinspekcija.zadar@mps.hr

OPŠIRNIJE

 

 

 

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članak2014. Međunarodna godina obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
Sljedeći članakNatječaj za primanje u radni odnos pripravnika na određeno vrijeme
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.