CroVin – Prvi središnji stručni skup vinogradara i vinara Hrvatske

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera, pogledajte ga online.
Poštovani,

_x000D_
_x000D_
Sveti Martin na Muri, od 3. do 4. svibnja , mjesto je i vrijeme događaja koji ne smijete propustiti, ako želite doznati sve najbitnije informacije o vinogradarstvu i vinarstvu u Hrvatskoj i imati priliku susresti se s proizvođačima vina i svim tvrtkama i institucijama iz sektora vinarstva._x000D_
_x000D_

Pozivamo vas na prvi središnji stručni skup „CroVin“, koji će se održati u prekrasnom ambijentu hotela “Lifeclass Terme Sveti Martin“ 3.5. – 4.5.2018.

 style=

_x000D_
_x000D_
I dan ČETVRTAK, 03. svibnja 2018.

_x000D_
_x000D_
9.00 – 11.00 prijem i akreditacije sudionika Skupa
_x000D_
_x000D_
11.00 SVEČANO OTVARANJE SKUPA
_x000D_
_x000D_
11:30 -13:30 Sekcija 1. ZAKONODAVSTVO

_x000D_
_x000D_
Moderator: Goran Beinrauch
_x000D_
_x000D_
Uvodničari:
_x000D_
1. Zakon o vinu -Tugomir Majdak, dipl. ing. agr. državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede,
_x000D_
2. Zakon o vinu – s gledišta proizvođača – doc. dr. sc.Leo Gracin – Sveučilište u Splitu
_x000D_
3. Problematika nedostatka radne snage – Ivana Šimek, Hrvatski zavod za zapošljavanje
_x000D_
*uvodna predavanja traju 10-15 minuta
_x000D_
_x000D_
Panel rasprava: Tugomir Majdak, Ministarstvo poljoprivrede, Ferdinand Novak Udruga vinogradara, vinara i voćara općine Kaptol, Vlado Krauthaker, predsjednik Udruge Graševina Croatica, Leo Gracin, Đuro Horvat, Ivica Matošević, HGK, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, predstavnici trgovaca…

_x000D_
_x000D_
13:30 – 15:00 Ručak

_x000D_
_x000D_
15:00- 17:00 Sekcija 2. AGROTEHNIKA I AMPELOTEHNIKA VINOGRADA

_x000D_
_x000D_
Moderator: Zdenko Ivanković
_x000D_
_x000D_
Uvodničari:
_x000D_
1. Gnojidba u vinogradu – prednosti gnojidbe vinove loze pred zimsko mirovanje vegetacije, utjecaj mikoriza u uvjetima suše
_x000D_
2. Razvoj sintetskih kimera vinove loze – doc. dr. sc. Darko Preiner, Agronomski fakultet u Zagrebu_x000D_
Primjena strojeva u vinogradu – Dario Padro, mag. ing. agr. – Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba
_x000D_
4. Navodnjavanje vinograda u krškom krajobrazu – doc. dr. sc. Monika Zovko, Agronomski fakultet u Zagrebu
_x000D_
5. Škola rezidbe – Gostujući predavač iz Italije
_x000D_
6. Zatravljivanje vinograda-prednosti i nedostaci– dr. sc. Zvonimir Ostojić, prof. emer.
_x000D_
*uvodna predavanja traju 10-15 minuta
_x000D_
_x000D_
Panel rasprava: Ivica Kovačević, Savjetodavna služba, Agronomski fakultet u Zagrebu, Domagoj Rastija –Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Grapak, Petrokemija (M. Trdenić), Robert Slezak, Filip Palašek

_x000D_
_x000D_
17:00-17:30 Alfil Duplo coffee break

_x000D_
_x000D_
17:30 -19:30 Sekcija 3. ENOLOGIJA

_x000D_
_x000D_
Moderator: Boris Lacković i Josipa Andrijanić
_x000D_
_x000D_
Uvodničari:
_x000D_
1. Inovacije u biotehnologiji vina – prof. dr. Goran Milanov, Poljoprivredni institut Skopje
_x000D_
2. Kvaliteta vina i uloga zaštićene oznake izvornosti, mr. sc. Josip Mesić, Veleučilište u Požegi
_x000D_
3. Vino i zdravlje, dr. sc. Zvonimir Šostar, NZJZ Andrija Štampar
_x000D_
*uvodna predavanja traju 10-15 minuta
_x000D_
_x000D_
Panel rasprava: Josip Mesić, Andrea Vidović-Bureau Veritas, Lallemand, HCPHS, AFZ, PFOS, Iločki podrumi, Dalmacijavino, Nataša Puhelek Puština, Vetropack Straža…

_x000D_
_x000D_
21:00 Društvena večer „O vinu uz vino“

_x000D_
_x000D_
II dan PETAK, 04. svibnja 2018.

_x000D_
_x000D_
_x000D_
10:00-12:00 Sekcija 4. ZAŠTITA VINOVE LOZE

_x000D_
_x000D_
Moderator: Marijan Mikec
_x000D_
_x000D_
Uvodničari:
_x000D_
1. Program i aktivnosti monitoringa zlatne žutice vinove loze – Goran Ivančan, dipl. ing. agr. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo
_x000D_
2. Uloga proizvođača u sprječavanju i sanaciji zlatne žutice vinove loze, dr. sc. Brankica Svitlica
_x000D_
3. Utjecaj klimatskih promjena na zdravstvene probleme u vinogradarstvu i novi zahtjevi na ostatke pesticida“, mr. sc. Milorad Šubić, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba
_x000D_
*uvodna predavanja traju 10-15 minuta
_x000D_
_x000D_
Panel rasprava: Stanko Zrinščak, Zdenko Freese, Josip Tržec, dr. sc. Bogdan Cvjetković, prof. emer, predstavnik Međimurske županije, dr.sc. Marijan Bubola – Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču, HCPHS, predstavnici Udruga, Ministarstvo poljoprivrede (Uprava za hranu i fitosanitarnu politiku), HPŠSS

_x000D_
_x000D_
12:00-12:30 Stanka za odmor i osvježenje

_x000D_
_x000D_
12:30 -14:00 Sekcija 5. KORIŠTENJE EU FONDOVA

_x000D_
_x000D_
Moderator: Kristijan Mavrek
_x000D_
_x000D_
Uvodna tema i panel rasprava: Mjere iz Programa ruralnog razvoja i primjer projekta iz Europskih fondova – posjet vinogradu Alojza Tomšića

_x000D_
_x000D_
14:00 Ručak – Donošenje zaključaka i zatvaranje skupa_x000D_
_x000D_

 style=

Za sve informacije o Seminaru možete nazvati tehničkog organizatora Infomart Zagreb d.o.o.,_x000D_

na tel: +385 (0)91 15 22 116 (Marijana), ili e-mail: marijana.jelic@infomart.hr_x000D_

Digitalnu prijavnicu, s više informacija o cijenama kotizacije i smještaja_x000D_

možete pronaći na www.gospodarski.hr
Veselimo se Vašem dolasku!

 style=

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona i elektroničkim komunikacijama (NN 90/2011), čl. 101., točka 2., ova poruka se ne može smatrati SPAM-om jer sadrži kontakt i adresu pošiljatelja te upute za brisanje s liste.
Ako više ne želite primati newsletter Gospodarskog lista molimo Vas da kliknete ovdje ili pošaljete e-mail na adresu marketing@gospodarski-list.hr sa naslovom Newsletter-Odjava.

Prethodni članakO kojoj se sorti loze radi?
Sljedeći članakEssiac čaj za obnovu organizma
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.