Za kvalitetan jabučni sok, kao i za vino, moramo izabrati zdrave plodove jabuke, a sve gnjile izdvojiti. Zatim ih treba oprati i tako pripremljene usitniti mljevenjem u mlinu. Dobivenu smjesu zatim prešati i tako dobiveni sok koristiti kao voćni-jabučni napitak ili ga podvrgnuti fermentaciji kako bismo dobili voćno vino. Ako jabučni sok želimo dulje sačuvati, podvrgnemo ga pasterizaciji. To znači zagrijavanju u emajliranom kotlu ili loncu na 60 oC. Zatim ga ulijemo u sterilne boce ili neki drugi sud kako bismo spriječili kvarenje, i dalje ga čuvamo u hladnom prostoru.
Međutim, postoji i druga mogućnost, pogotovo ako je količina soka manja. Dobiveni sok ulijemo u plastične boce od 2 litre i položimo u škrinju za zamrzavanje. Prije korištenja bocu izvadimo iz zamrzivača i ostavimo da se odmrzne. Na taj način uvijek imamo na raspolaganju jabučni sok bez konzervansa, za razliku od onih koje kupujemo.