Dravske guske u dobi od 7 do 8 mjeseci, ovisno o načinu hranidbe, u prosjeku postignu tjelesnu masu od 5 do 6 kg. No, osim mesa pri klaoničkoj obradi gusaka dobivamo i druge proizvode koji se mogu dalje prerađivati. Najznačajniji takav proizvod je jetra koja je vrlo cijenjena. Upotrebljava za prehranu ljudi neprerađena i prerađena u obliku raznoraznih pašteta.
Guščja mast se dobiva iz abdominalnog i prsnog masnog tkiva gusaka. Ima zrnatu strukturu, bijela je ili blijedožuta i specifična je okusa. Guščja mast se cijeni kao delikatesa, a u prodaju može doći slabo soljena i aromatizirana mast, koja je pržena preko luka ili nekih začina. Perje se od gusaka dobiva na dva načina. Tijekom uzgoja i višegodišnjeg korištenja rasplodnih životinja guskama se čupa perje, obično dva puta godišnje prije sezonskog mitarenja. Po jednoj guski možemo dobiti 50-90 g čupanih pahuljica. Drugi način dobivanja perja je kod klanja gusaka, gdje se ono čerupa na suhi ili mokri način i može se dobiti do 200 g po odrasloj guski.