Tijesto:
✦ 4 dag Speculaas keksa
✦ ½ dcl ruma
✦ 12 dag masaca
✦ 12 dag čokolade za kuhanje
✦ 6 jaja
✦ 12 dag šećera
✦ 14 dag mljevenih lješnjaka
✦ 2 žličice praška za pecivo
Priprema: Kekse samljeti i natopiti u rumu. Otopiti maslac i čokoladu na pari, pa miješajući malo ohladiti. Pjenasto istući žumanjke sa šećerom, te ručno umiješati otopljeni maslac s čokoladom, natopljene kekse i mljevene lješnjake s praškom za pecivo. Istući čvrst snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli, pa ih lagano umiješati u smjesu. Dno kalupa dimenzije 20 x 30 cm, obložiti papirom za pečenje, te razmazati smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 165 °C, oko 20 minuta. Ohlađeni biskvit prerezati vodoravno na 2 dijela.
Krema:
✦ 6,5 dcl mlijeka
✦ 6 žumanjaka
✦ 6 žlica šećera
✦ 2 žlice oštrog brašna
✦ 2 žlice gustina
✦ ½ pudinga od čokolade
✦ 2 žlice Nutelle
✦ 10 dag čokolade za kuhanje
✦ 1 margarin s okusom slatkog vrhnja
Priprema: Izmiksati žumanjke sa šećerom, pa dodati 1,5 dcl mlijeka, brašno, gustin i puding, te dobro izmiksati. Polako uliti u ostatak zavrelog mlijeka i staviti kuhati miješajući dok se ne zgusne. Maknuti s vatre, dodati Nutellu i sjeckanu čokoladu, te miješati dok se ne otopi. Po samom rubu kreme staviti plastičnu foliju i ostaviti da se ohladi. U hladno umiksati izrađen margarin sobne temperature. Na prvi biskvit staviti veći dio kreme, pokriti drugim biskvitom, pa premazati ostatkom kreme.
Glazura:
✦ 10 dag čokolade za kuhanje
✦ 3 žlice ulja
Priprema: Sjeckanu čokoladu s uljem otopiti na pari. Kolač preliti dobivenom glazurom.
Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice