Sastojci (mjera je čaša od 180 ml):

✦2 jaja

✦1 čaša šećera (180 g)

✦1 tekući jogurt (180 g)

✦1 kiselo vrhnje (180 g)

✦1 čaša ulja (180 ml)

✦2 čaše kukuruznog brašna (180 g)

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Sve sastojke staviti redom u po­sudu, pjenjačom pomiješati i uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 32 x 22 cm. Peći u zagrijanoj pećnici 15 – 20 min na 180 °C.

Preljev:

✦2 kisela vrhnja (360 g)

✦2 žlice šećera

✦1 vanilin šećer

✦2 žlice mlijeka

Priprema: Pomiješati kiselo vrhnje s obje vr­ste šećera i malo mlijeka. Preliti po zlevanki i peći još 10 – 15 minuta.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakSnickers kocke
Sljedeći članakViše od 45 milijuna eura za pomoć poljoprivrednicima, ribarima i drvoprerađivačima
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.