width=TIJESTO
• 5 dag tamne, nasjeckane čokolade
• 2,5 dag maslaca
• 3 jaja
• 1 žlica meda
• 20 dag šećera
• 8 dag brašna
• 15 dag oraha (nasjeckanih)
• 5 dag mljevenih badema
• soda bikarbona
• prašak za pecivo

KREMA
• 600 ml mlijeka
• 2 pudinga od vanilije
• 20 dag šećera u prahu
• 15 dag maslaca
• 4 banane (isjeckane)

Za biskvit:

Rastopite tamnu čokoladu i maslac. Umiješajte jaja, med i šećer, pa postupno čokoladu. Zatim smjesi dodajte brašno, orahe i bademe. Pecite 30 min na 180 º. Prekrijte folijom i pecite još 45 minuta. Kad se ohladi, biskvit narežemo na tanke ploške.

Za kremu:

prokuhajte 500 ml mlijeka i dodajte puding umućen u 10 ml mlijeka. Gotov puding prohladite, te mu dodajte maslac sa šećerom u prahu. Ploške naizmjenično punite kremom i bananama te ukrasite mljevenim orahom po želji.

Prethodni članakLagana torta od limete
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.