Sastojci (za 4 čaše):

✦6 žumanjaka      

✦½ l mlijeka

✦25 dag šećera

✦1 i ½ mljevene želatine

✦4 dcl vrhnja za šlag

✦10 dag borovnica

✦20 dag ananasa iz konzerve

Priprema: Žumanjke pjenasto izmiksati s malo mlijeka i pola količine šećera. Ostatak mlijeka staviti da zakuha, maknuti s vatre, pa u tankom mlazu, stalno miješajući ulijevati u žumanjke. Vratiti na vatru i lagano kuhati miješajući dok se smjesa ne zgusne, oko 10 minuta. Želatinu staviti u posudu s 6 žlica vode i ostaviti da nabubri. Otopiti na laganoj vatri, te dodati u smjesu i miješati da se oto­pi. Ostaviti hladiti kremu, povremeno mije­šajući ili prekriti prozirnom folijom tik uz rub da se ne stvori korica. Vrhnje za šlag istući i postupno miješajući dodati u mlaku kremu. Vrećicom za ukrašavanje puniti čaše za sla­doled do pola, na kremu poslagati borovni­ce, staviti opet kremu, pa sjeckani ananas i borovnice. Dobro ohladiti prije posluživanja.

Recept iz knjige “Premium kolači – deserti i slastice

Prethodni članakSvjetska, a naša
Sljedeći članakEska i zaraza u vegetaciji
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.