Recept iz knjige “Premium kolači – deserti i slastice”

Sastojci (za 4 čaše):

✦6 žumanjaka      

✦½ l mlijeka

✦25 dag šećera

✦1 i ½ mljevene želatine

✦4 dcl vrhnja za šlag

✦10 dag borovnica

✦20 dag ananasa iz konzerve

Priprema: Žumanjke pjenasto izmiksati s malo mlijeka i pola količine šećera. Ostatak mlijeka staviti da zakuha, maknuti s vatre, pa u tankom mlazu, stalno miješajući ulijevati u žumanjke. Vratiti na vatru i lagano kuhati miješajući dok se smjesa ne zgusne, oko 10 minuta. Želatinu staviti u posudu s 6 žlica vode i ostaviti da nabubri. Otopiti na laganoj vatri, te dodati u smjesu i miješati da se oto­pi. Ostaviti hladiti kremu, povremeno mije­šajući ili prekriti prozirnom folijom tik uz rub da se ne stvori korica. Vrhnje za šlag istući i postupno miješajući dodati u mlaku kremu. Vrećicom za ukrašavanje puniti čaše za sla­doled do pola, na kremu poslagati borovni­ce, staviti opet kremu, pa sjeckani ananas i borovnice. Dobro ohladiti prije posluživanja.

Recept iz knjige “Premium kolači – deserti i slastice

Prethodni članakU Đurđevcu održani 21. Dani voća!
Sljedeći članakVeliko otkriće u borbi protiv štetnika!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.