Biskvit:

✦10 bjelanjaka

✦150 g šećera

✦6 žlica hladne vode

✦130 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg uz po­stupno dodavanje šećera. Dodati hladnu vodu i ručno umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smijesu rasporediti u lim od pećnice di­menzije 40 x 34 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 15 – 20 minuta. Ohladiti biskvit i prerezati okomito na dva dijela.

Krema:

✦10 žumanjaka

✦160 g šećera

✦1000 ml mlijeka

✦1 žličica arome vanilije

✦2 pudinga od vanilije

✦6 žlica škrobnog brašna gustina (60 g)

✦250 g margarina

Priprema: Pjenjačom izmiješati žumanjke sa šećerom, malo mlijeka, aromom, pudingom i škrobnim brašnom. Dobro izmiješati pa ukuhati u ostatak mlijeka u gustu kremu. Pokriti prozir­nom folijom i ostaviti da se ohladi. U mlaku kremu umiksati margarin sobne temperature. Premazati prvi biskvit kremom, poklopiti drugim biskvitom, staviti ostatak kreme i posuti kokosom. Kolač do­bro ohladiti.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakSvinjogojci upozorili na neodrživo stanje u sektoru
Sljedeći članakSjetva i uzgoj okopavinskih kultura
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.