Sastojci:

✦150 g maslaca

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦3 jaja

✦ribana korica naranče

✦300 g glatkog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦100 ml mlijeka

✦100 g sjeckane čokolade za kuhanje

Priprema: Pjenasto izmiksati maslac sobne temperature sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati jedno po jedno jaje, ribanu koricu naranče, brašno i prašak za pecivo te miksati dok se sastojci ne povežu. Dodati mlijeko i na kraju sjeckanu čokoladu. Smjesu raspore­diti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 30 x 22 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta. Kad se ohladi, preliti ga gla­zurom.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦40 g maslaca

Priprema: Otopiti čokoladu s malo maslaca na laganoj temperaturi i preliti po biskvitu.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakDođite na 31. Državnu stočarsku izložbu u Gudovcu!
Sljedeći članakGloria
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.