Podloga:
✦ oko 20 dag petit keksa
✦ oko 1,5 dcl mlijeka
Krema 1:
✦ 2 pudinga od jagode
✦ 8 žlica šećera
✦ 6 dcl mlijeka
✦ 2 žlice kiselog vrhnja
Krema 2:
✦ 30 dag jagoda
✦ ½ l vrhnja za šlag
✦ 7 žlica šećera u prahu
✦ 1 mljevena želatina
Za ukras:
✦ 2,5 dcl vrhnja za šlag
Priprema podloge: Dno dubljeg kalupa, dimenzije 20 x 25 cm, pokrijte keksima koje namočite pomoću kistića mlakim mlijekom da omekšaju i budu sočni.
Priprema kreme 1.: Skuhajte puding sa šećerom u mlijeku, pa u vruć puding umiješajte 2 žlice kiselog vrhnja. Vruće rasporedite po keksima i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Priprema kreme 2.: Izmiksajte jagode u blenderu ili pomoću štapnog miksera, pa dodajte u čvrsto umućeno vrhnje za šlag sa šećerom u prahu. Pripremite želatinu prema uputstvu s vrećice, pa ju pažljivo umiješajte u kremu. Kremu premažite po kremi u kalupu.
Dekoriranje: Ukrasite čvrsto tučenim šlagom. Ostavite u hladnjaku na nekoliko sati ili preko noći. Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“