Podloga (za oko 10 tortica ili jednu promjera od 26 cm):

✦200 g mljevenog keksa

✦150 g maslaca

Priprema:

Mljevene kekse pomiješati s otopljenim maslacem i utisnuti u kalupe za tortice promjera 6 – 7 cm (ili jedan kalup promjera 26 cm), obložene acetatnom folijom. Staviti u hladnjak.

Bijela krema:

✦250 g mascarpone sira

✦200 g bijele čokolade

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Izmiksati mascarpone s otopljenom i malo ohlađenom čokoladom. Sjediniti ručno s izmiksanim vrhnjem za šlag. Rasporediti po podlozi.

Krema od malina:

✦300 g malina

✦100 g šećera

✦1 mljevena želatina

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Maline kuhati sa šećerom na laganoj vatri. Kada se malo raskuhaju, maknuti s vatre i protisnuti kroz cjedilo da se odstrane koštice. Dodati otopljenu želatinu prethodno pripremljenu prema uputi s pakiranja. Kada se malo ohladi umiješati izrađeno vrhnje za šlag, te preliti po bijeloj kremi. Staviti u hladnjak, najbolje preko noći. Ukrasiti šlagom i malinama.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakDani malostonske kamenice
Sljedeći članakPijesak torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.