Tražite savršen kolač koji ne zahtijeva pećnicu, ali zato pruža vrhunski užitak u svakom zalogaju? Ovaj kremasti čokoladno-karamel kolač s lješnjacima i Nutellom oduševit će ljubitelje slastica koje se brzo pripremaju, a ostavljaju dojam kao da ste proveli sate u kuhinji.
Recept dolazi iz naše kuharice „Kolači i torte bez pećnice“, omiljenog vodiča za pripremu deserata koji ne traže pečenje – idealno za tople dane, brze prigode ili kada jednostavno želite slasticu bez komplikacija.

U nastavku otkrijte kako spoj oblatni, bijele i tamne čokolade, karamele i hrskavih lješnjaka stvara neodoljiv desert vrijedan svakog zalogaja.

Sastojci:

✦1 list oblatne

✦100 g bijele čokolade

Priprema: Oblatnu prerezati na dva dijela dimenzi­je otprilike 25 x 15 cm. Premazati jedan dio otoplje­nom bijelom čokoladom i poklopiti drugim.

Krema:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

✦150 g mliječne čokolade

✦100 g Nutelle

✦100 g prženih mljevenih lješnjaka

✦100 g prženih sjeckanih lješnjaka

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati obje vrste čokolade i miješati dok se ne otope. Do­dati Nutellu, mljevene i sjeckane lješnjake pa raspo­rediti na oblatnu.

Karamel:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦300 g lješnjak karamela

✦50 g maslaca

✦100 g prženih sjeckanih lješnjaka

✦50 g mljevenih keksa

Priprema: Otopiti karamele u vrhnju na laganoj vatri. Dodati maslac i sjeckane lješnjake. Malo ohla­diti, dodati mljevene kekse pa rasporediti na kremu. Ukrasiti otopljenom čokoladom ili po želji.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Lambada