Za 20 keksića:
– 200 g margarina
– 100 g šećera
– 1 vrećica vanilin šećera
– 250 g integralnog pšeničnog brašna
– 100 g oštrog brašna
– 125 g mljevenog maka
– 1 vrećica praška za pecivo
– 1 žličica cimeta
– 40 ml mlijeka
– 100 g čokolade po ukusu
Priprema:
Omekšali margarin pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. U drugoj posudi sjedinite obje vrste brašna, mak, prašak za pecivo i cimet, pa dodajte u umućeni margarin. Zatim dodajte mlijeko i rukama umijesite glatko tijesto. Ostavite stajati, a za to vrijeme pripremite čokoladu.
Razlomite čokoladu na 20 kockica. Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela, pa svaki dio rukom odvojite na još 5 dijelova. Od svakog dijela formirajte malu pljeskavicu, u sredinu utisnite po jednu kockicu čokolade pa formirajte kuglicu i izravnajte u donjem dijelu da dobijete oblik keksića.
Posložite na protvan obložen papirom za pečenje. Keksiće pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 ºC, 20-25 minuta.