Biskvit:
✦6 jaja
✦6 žlica šećera
✦2 žlice ulja
✦3 žlice Kraš Expressa ili Nesquika
✦3 žlice kakaa
✦6 žlica oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak te ulje. Na kraju dodati pomiješane suhe sastojke i sjediniti kratko mikserom na najmanjoj brzini. Smjesu uliti u kalup dimenzije 40 x 30 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 20 minuta. Kad se ohladi prerezati okomito na dva dijela.
Preljev:
✦200 ml čokoladnog mlijeka
Priprema: Biskvite močiti s čokoladnim mlijekom.
Međusloj:
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Izmiksati vrhnje za šlag.
Krema:
✦700 g kiselog vrhnja
✦150 g šećera u prahu
✦250 g mljevenog plazma keksa
Priprema: Miksati kiselo vrhnje sa šećerom u prahu. Dodati mljevene kekse i ručno umiješati 6 žlica predhodno umućenog šlaga. Na prvi biskvit staviti pola kreme, na kremu pola šlaga, drugi biskvit, ostatak kreme i šlaga. Posuti čokoladom u prahu.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu