Tijesto:
✦15 bjelanjaka
✦60 dag šećera
✦1,5 žlice octa
✦3 žlica brašna
✦3 žlice grisa
Priprema: Bjelanjke čvrsto istući, pa postupno dodavati šećer do sjajnog bezea. Uliti ocat, te kuhačom umiješati brašno pomiješano s grisom. Od smjese ispeći 3 kore, u većem kalupu, na papiru za pečenje. Zagrijati pećnicu na 200 °C, pa smanjiti kad stavimo peći na 150 °C. Peći 15 – 20 minuta.
Krema:
✦½ l mlijeka
✦15 žumanjaka
✦5 žlica šećera
✦1 vanilin šećer
✦5 žlica gustina
✦10 dag čokolade za kuhanje
✦1 maslac
✦20 dag lješnjaka
✦1 dcl mlijeka
Priprema: U malo mlijeka umutiti žumanjke, šećere i gustin. Ostatak mlijeka zakuhati, maknuti s vatre, te brzo miksajući polako dodati smjesu sa žumanjcima. Vratiti na vatru i miješati kuhajući na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Umiješati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Na samu površinu kreme staviti prozirnu foliju kako se ne bi stvorila korica, te ostaviti da se ohladi. U hladno umiješati izmiksani maslac sobne temperature. Na suhoj tavici popržiti lješnjake, očistiti od kožice trljanjem kuhinjskom krpom, te samljeti. Preliti ih kipućim mlijekom, dobro promiješati i umiješati u kremu.
Međusloj:
✦½ l vrhnja za šlag
Priprema: Istući čvrsti šlag od vrhnja za šlag. Na kore mazati kremu, a na kremu šlag, tako redom tri puta. Posuti grubo mljevenim lješnjacima ili ribanom čokoladom.
Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice