Podloga:
✦150 g mljevenog keksa
✦100 ml mlijeka
✦100 g omekšalog margarina
✦100 g šećera
✦100 g otopljene čokolade za kuhanje
Priprema: Sve sastojke izmiješati i utisnuti u kalup promjera 26 cm. Ohladiti.
Krema:
✦200 g mliječne čokolade
✦400 ml vrhnja za šlag
✦300 g krem sira (npr. ABC sir)
✦130 g šećera u prahu
Priprema: Čokoladu nasjeckati i otopiti na pari. Ostaviti da se malo ohladi. Izmiksati vrhnje u šlag. Krem sir izmiksati sa šećerom, te dodati otopljenu i ohlađenu čokoladu. Smjesi dodati miksajući malo šlaga, pa sjediniti pjenjačom s ostatkom šlaga. Kremu premazati po podlozi.
Ganache:
✦150 ml vrhnja za šlag
✦150 g čokolade za kuhanje
Priprema: Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja na laganoj vatri i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi u potpunosti. Malo ohladiti i preliti po kremi. Ostaviti da se torta stisne nasobnoj temperaturi, pa staviti u hladnjak. Držati u hladnjaku.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači