width=

Pripremite:

– 12,5 dag maslaca
– 30 dag tamne čokolade
– 50 ml slatkog vrhnja
– 2 jaja
– 1 žumanjak
– 1,5 dl svježeg đumbirovog soka
– 3 žlice gustina
– 1 dl mlijeka
– po potrebi glatkog brašna
– čokoladna glazura

Priprema:

U loncu rastopite maslac i tamnu čokoladu te umiješajte slatko vrhnje.

Zatim smjesu umiješajte u posudu s jajima i žumanjkom. Dodajte mješavinu svježeg đumbirovog soka, gustina i mlijeka, te promiješajte. Uz stalno miješanje postupno dodajte glatko brašno sve dok ne dobijete smjesu bez grudica, gustoće kao puding.

Smjesu ulijte u pobrašnjeni kalup za pečenje i pecite 15 minuta na 160 stupnjeva. Kolač pecite dok ne poprimi finu koricu.

Kada se ohladi prelijte ga čokoladnom glazurom.

Prethodni članakPanforte
Sljedeći članakSlojevita torta s mrkvicom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.