Pripremite:
– 12,5 dag maslaca
– 30 dag tamne čokolade
– 50 ml slatkog vrhnja
– 2 jaja
– 1 žumanjak
– 1,5 dl svježeg đumbirovog soka
– 3 žlice gustina
– 1 dl mlijeka
– po potrebi glatkog brašna
– čokoladna glazura
Priprema:
U loncu rastopite maslac i tamnu čokoladu te umiješajte slatko vrhnje.
Zatim smjesu umiješajte u posudu s jajima i žumanjkom. Dodajte mješavinu svježeg đumbirovog soka, gustina i mlijeka, te promiješajte. Uz stalno miješanje postupno dodajte glatko brašno sve dok ne dobijete smjesu bez grudica, gustoće kao puding.
Smjesu ulijte u pobrašnjeni kalup za pečenje i pecite 15 minuta na 160 stupnjeva. Kolač pecite dok ne poprimi finu koricu.
Kada se ohladi prelijte ga čokoladnom glazurom.