Sastojci (za oko 30 keksića):

✦120 ml mlijeka

✦115 g maslaca

✦20 g kakaa

✦100 g šećera + 1 vanilin šećer

✦100 g čokolade za kuhanje

✦120 g kikiriki maslaca

✦300 g sitnijih zobenih pahuljica

✦50 g grožđica ili brusnica

Priprema: Kuhati mlijeko, maslac, kakao, šećer, vanilin šećer i čokoladu izlomljenu na kockice na srednjoj temperaturi dok se sve ne otopi. Maknuti sa štednjaka, pa dodati kikiriki maslac i miješati dok se ne otopi. U vruću smjesu žlicom umiješati zobene pahuljice i grožđice, pa staviti u hladnjak na oko 20 minuta. Od smjese oblikovati kuglice koje dlanovima spljoštiti. Slagati na papir za pečenje. Staviti u hladnjak na nekoliko sati.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice