Prhko tijesto:

✦200 g margarina

✦1 jaje

✦50 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦350 g glatkog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Margarin narezan na listiće, jaje, šećer i vanilin šećer vilicom pomiješati. Dodati brašno i pra­šak za pecivo pa ručno zamijesiti glatko tijesto. Pola tijesta razvaljati za veličinu kalupa 35 x 20 cm, a pola staviti u zamrzivač na sat vremena.

Nadjev:

✦4 jaja

✦150 g šećera

✦100 g čokolade u prahu

✦150 g mljevenih oraha

✦4 ribane jabuke

✦1 vanilin šećer

Priprema: Miksati žumanjke sa šećerom, dodati čo­koladu u prahu, orahe i ribane jabuke, a na kraju ruč­no umiješati snijeg od bjelanjaka umućen s vanilin šećerom. Na tijesto u kalupu staviti nadjev i na kraju naribati drugi dio tijesta iz zamrzivača. Peći na 180 °C oko 40 minuta. Ohlađen posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode