Prhko tijesto (za 4 rolade):

✦100 ml mlijeka

✦20 g svježeg kvasca

✦5 žlica šećera

✦prstohvat soli

✦400 g oštrog brašna

✦180 g margarina

✦4 žumanjka

✦3 žlice kiselog vrhnja

Priprema:

1. U mlakom mlijeku razmrviti kva­sac s jednom žlicom šećera i ostaviti oko 10 minuta da se digne. U posudu staviti sve osta­le sastojke i pomiješati vilicom u mrvičastu smjesu.

2. Dodati narasli kvasac i zamijesiti tijesto. Za­motati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na 30 min.

3. Tijesto podijeliti na 4 ista dijela. Svaki dio tanko razvaIjati na papiru za pečenje, na pra­vokutnik dimenzije oko 35 x 20 cm.

Premaz:

✦16 žlica džema od šljiva

Priprema:

4. Tanko premazati svaki dio tijesta sa 4 žlice džema.

5. Tijesto zarolati s dvije strane prema unutra, a između ostaviti prostor širine oko 5 cm za nadjev. Višak papira odrezati i prebaciti u veliki lim od pećnice.

Nadjev:

✦4 bjelanjka

✦150 g šećera

✦200 g mljevenih oraha

Priprema:

6. Od bjelanjaka istući snijeg, dodati šećer, dalje tući dok se sav šećer ne otopi. Za­tim špatulom umiješati mljevene orahe.

7. Napuniti nadjevom slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom i istisnuti nadjev u sredinu svake rolade. Prije pečenja ostaviti da se malo digne. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 20 – 25 minuta.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦60 g margarina

Priprema:

8. Otopiti čokoladu s margarinom na najmanjoj temperaturi i po želji preliti sredi­nu dvije rolade, a druge dvije posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu