Dvobojni kolač

255

PRIPREMITE ZA TIJESTO:
40 dag brašna
40 dag šećera
2 dl ulja
2 dl mlijeka
3 žlice kakaa
prašak za pecivo

PRIPREMITE ZA KREMU:
5 dl mlijeka
10 dag šećera
5 žlica brašna
25 dag margarina
malo ruma ili limunovog soka

Jaja i šećer pjenasto umutite / oko 20 min / postupno dodavate ulje, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu podijelite u dva dijela i u jedan staviti kakao. Pecite svako tijesto posebno ili najprije ulijte žutu smjesu, zatim smeđ u i išarate vilicom te zajedno ispecite. Ohlađ eni kolač prerežite i premažite kremom. Malo kreme premažite i po gornjoj površini kolača, ukrasite po želji.
Za kremu mlijeko i šećer ukuhate, dodajte brašno umućeno s malo mlijeka. Kremu ohladite i dodajte pjenasto izra đeni margarin, a po želji malo ruma ili limunova soka.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPečene banane
Sljedeći članakČokoladna torta s kestenom
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.