/>PRIPREMITE ZA TIJESTO:<br />40 dag brašna<br />40 dag šećera<br />2 dl ulja<br />2 dl mlijeka<br />3 žlice kakaa<br />prašak za pecivo
<p>PRIPREMITE ZA KREMU:<br />5 dl mlijeka<br />10 dag šećera<br />5 žlica brašna<br />25 dag margarina <br />malo ruma ili limunovog soka
<p>Jaja i šećer pjenasto umutite / oko 20 min / postupno dodavate ulje, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu podijelite u dva dijela i u jedan staviti kakao. Pecite svako tijesto posebno ili najprije ulijte žutu smjesu, zatim smeđ u i išarate vilicom te zajedno ispecite. Ohlađ eni kolač prerežite i premažite kremom. Malo kreme premažite i po gornjoj površini kolača, ukrasite po želji.<br />Za kremu mlijeko i šećer ukuhate, dodajte brašno umućeno s malo mlijeka. Kremu ohladite i dodajte pjenasto izra đeni margarin, a po želji malo ruma ili limunova soka.
<p><strong>Recept iz knjige: Moji najbolji kolači</strong><!-- Either there are no banners, they are disabled or none qualified for this location! --><script async src=

Prethodni članakPečene banane
Sljedeći članakČokoladna torta s kestenom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.