width=Tijesto (za oko 16 tortica):
– 4 bjelanjka
– 15 dag šećera
– 20 dag oraha
– 2 žlice krušnih mrvica
– 1 žlica oštrog brašna
– ribana korica limuna

Preljev:
– 4 žlice soka od naranče
– 2 žlice Grand Marniera ili ruma

Ganache:
– 20 dag čokolade za kuhanje
– 2 dcl vrhnja za šlag

Krema:
– 4 žumanjka
– 15 dag šećera
– 2 žlice oštrog brašna
– sok i korica 1 naranče
– 20 dag maslaca

Za ukras:
– 2 vrećice šlag kreme okusa vanilije ili 1,5 dcl vrhnja za šlag

Priprema biskvita: Bjelanjke istući sa šećerom u čvrst snijeg, polako umiješati orahe pomiješane s mrvicama i brašnom, te limunovu koricu. Peći u kalupu obloženom papirom za pečenje, 27 x 30 cm, 12 – 15 minuta, na 180 °C. Ohladiti.

Priprema preljeva: Pomiješati sok i rum, pa preliti preko biskvita. Obručima ili kalupima izrezivati krugove u biskvitu promjera 6 – 8 cm.

Priprema ganachea: Sjeckanu čokoladu preliti kipućim vrhnjem i miješati dok se čokolada ne otopi. Malo ohladiti. Oko svakog kružića biskvita staviti obruč, te staviti malo ganachea.

Priprema kreme: Žumanjke, šećer, brašno, sok i koricu naranče izmiješati i kuhati na pari. Ohladiti, te dodati pjenasto izrađen maslac sobne temperature. Kremu staviti u slastičarsku vrećicu, pa u svaki kalup staviti malo i zagladiti. Dobro ohladiti, pa skinuti kalup.

Dekoriranje: šlag kremu napraviti prema uputi s vrećice ili čvrsto istući šlag. Ukrašavati pomoću slastičarske vrećice.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakNovi natječaj za mlade poljoprivrednike – 132 milijuna kuna po novim pravilima
Sljedeći članakŽute kiflice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.