Biskvit:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦85 g maslaca

✦6 jaja

✦100 g šećera

✦6 g kakaa

✦prstohvat soli

Priprema: Čokoladu i maslac otopiti na pari i ohladiti na sobnu temperaturu. Žumanjke izmiksati s pola še­ćera i kakaom, pa dodati čokoladu i maslac. Bjelanjke s prstohvatom soli izmiksati, pa postupno dodavati ostatak šećera. Špatulom ih umiješati u smjesu. Uliti u kalup dimenzije 30 × 40 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 175 °C, oko 15 minuta. Ohladiti i ma­knuti papir pa prerezati okomito na 4 dijela.

Krema:

✦300 ml vrhnja za šlag

✦300 g Milka noisette čokolade

✦250 g mascarpone sira

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati pa dodati čoko­ladu i miješati dok se ne otopi. Ohladiti u hladnjaku par sati, pa dodati u kratko izmiksan mascarpone. Sjediniti u čvrstu i glatku kremu. Podijeliti na 4 dijela i mazati biskvite uključujući i zadnji.

Ganache:

✦50 ml vrhnja za šlag

✦50 g čokolade za kuhanje

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Malo ohladiti, pa preliti po kolaču. Staviti u hladnjak da se stisne.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode