Istarske kroštule. Tradicionalna hrskava istarska poslastica od prženog slatkog tijesta posutog šećerom u prahu koju vole generacije u svim prilikama.

 width=

Tijesto:
– 8 jaja (3 cijela, 5 žumanjaka)
– 10 čajnih žličica šećera
– 10 čajnih žličica ulja
– 10 čajnih žličica
– rakije (domaće lozovače)
– malo soli
– brašno

Priprema:
Izmiksajte jaja i šećer, dodajte ulje, rakiju i sol. Postupno dodavajte brašno dok ne dobijete lagano tijesto, razvaljajte 2 mm debelo. Izrežite trake oko 2 cm široke i oblikujte kroštule.
• možete oblikovati cvijetove omatajući trake oko dva prsta
• oblikujte mašne
• rezanjem slažite cvijetove i ukrasite marmeladom Kroštule pržite u dosta vrelog ulja. Tople posipajte šećerom u prahu.

Recept iz knjige:Kolači – čarolija užitaka


Prethodni članakPostupak za naknadu štete protiv odvjetnika
Sljedeći članakOPG-u gotovo milijun kuna iz IPARD-a za proizvodnju lješnjaka
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.