Istarske kroštule. Tradicionalna hrskava istarska poslastica od prženog slatkog tijesta posutog šećerom u prahu koju vole generacije u svim prilikama.

 width=

Tijesto:
– 8 jaja (3 cijela, 5 žumanjaka)
– 10 čajnih žličica šećera
– 10 čajnih žličica ulja
– 10 čajnih žličica
– rakije (domaće lozovače)
– malo soli
– brašno

Priprema:
Izmiksajte jaja i šećer, dodajte ulje, rakiju i sol. Postupno dodavajte brašno dok ne dobijete lagano tijesto, razvaljajte 2 mm debelo. Izrežite trake oko 2 cm široke i oblikujte kroštule.
• možete oblikovati cvijetove omatajući trake oko dva prsta
• oblikujte mašne
• rezanjem slažite cvijetove i ukrasite marmeladom Kroštule pržite u dosta vrelog ulja. Tople posipajte šećerom u prahu.

Recept iz knjige:Kolači – čarolija užitaka