Sastojci:

✦2 jaja

✦150 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦200 g jogurta

✦100 ml ulja

✦275 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦400 g višanja

Priprema: U plastičnoj posudi pjenjačom dobro izmiješati jaja, šećer, vanilin šećer, jogurt i ulje. Dodati brašno i prašak za peci­vo, pa još jednom dobro izmiješati u glatku smjesu. Uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 30 × 20 cm i na vrh poslagati oci­jeđene višnje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, 25 – 30 minuta. Malo ohla­diti pa posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakPodnošenje zahtjeva za uzgajivače ovaca i koza do 26. studenog
Sljedeći članakSoprano
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.