Podloga:

✦500 g lisnatog tijesta

Priprema podloge:

Razvaljati 250 g lisnatog tijesta na pobrašnjenoj površini na dimenziju oko 38 x 28 cm i izbockati vilicom. Peći na obrnutoj strani lima od pećnice oko 15 – 20 min na 180° C dok ne porumeni. Razvaljati ostatak lisnatog tijesta na istu dimenziju, izbockati vilicom i prebaciti na papir za pečenje u kalup. Peći do pola, 5 -10 min.

Biskvit:

✦6 jaja

✦150 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦100 g čokolade za kuhanje

✦ 80 g mljevenih oraha

✦ 2 žlice oštrog brašna

Priprema tijesta:

Pjenasto izmiksati žumanjke, šećer i vanilin šećer. Dodati otopljenu čokoladu te brašno pomiješano sa orasima. Lagano ručno postupno dodavati snijeg od bjelanjaka, čvrsto umućen s prstohvatom soli i sjediniti pjenjačom. Preliti preko do pola pečenom lisnatom tijestu i peći na 180° C još 20 – 25 minuta.

Krema:

✦ 600 ml mlijeka

✦ 40 g oštrog brašna

✦ 40 g škrobnog brašna (gustina)

✦ 100 g šećera

✦ 1 bourbon vanilin šećer

✦ 250 g margarina

✦ 50 g šećera u prahu

Priprema kreme:

Brašno i škrobno brašno pomiješati s malo mlijeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šečerom i bourbon vanilin šećerom, neprestano miješajući. Maknuti sa štednjaka kad se zgusne i pokriti prozirnom folijom. U ohlađenu kremu dodati omekšali margarin sobne temperature i šećer u prahu, pa sve pjenasto izmiksati. Na ohlađeni biskvit staviti kremu, a na kremu drugu koru lisnatog tijesta. Ukrasiti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Polumjeseci s orasima