width=

Sastojci:

– 10 dag brašna
– 5 dag kakaa
– prstohvat soli
– 10 dag maslaca
– 15 dag šećera
– 1 jaja
– 1 bjelanjak
– 30 ml mlijeka
– 12 dag krupnije samljevenih oraha
– 14 karamel bombona
– 4 žlice vrhnja

Priprema:

Izmiješajte brašno, kakao i sol.

Pjenasto izradite maslac i šećer, dodajte žumanjke, mlijeko, vaniliju i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Zatim postupno dodajite prosijano brašno i kakao.

Dobiveno tijesto stavite u prozirnu foliju i ostavite 1 sat u frižideru.

Zatim žlicicom vadite tijesto i formirajte. Umočite u bjelanjak, te ga zatim uvaljajte u orahe.

Kapice posložite na lim kojeg ste prethodno prekrili papirom za pečenje.

Žlicicom napravite udubinu u svaku kapicu.

Pecite 15 minuta na 180 º C.

U međuvremenu na pari otopite karamel – bombone i slatko vrhnje.

Smjesom napunite kapice te ih stavite u frižider dok se potpuno ne stisnu.

Prethodni članakKolač od višanja
Sljedeći članakKiflice s bademima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.