width=

Sastojci:

– 10 dag brašna
– 5 dag kakaa
– prstohvat soli
– 10 dag maslaca
– 15 dag šećera
– 1 jaja
– 1 bjelanjak
– 30 ml mlijeka
– 12 dag krupnije samljevenih oraha
– 14 karamel bombona
– 4 žlice vrhnja

Priprema:

Izmiješajte brašno, kakao i sol.

Pjenasto izradite maslac i šećer, dodajte žumanjke, mlijeko, vaniliju i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Zatim postupno dodajite prosijano brašno i kakao.

Dobiveno tijesto stavite u prozirnu foliju i ostavite 1 sat u frižideru.

Zatim žlicicom vadite tijesto i formirajte. Umočite u bjelanjak, te ga zatim uvaljajte u orahe.

Kapice posložite na lim kojeg ste prethodno prekrili papirom za pečenje.

Žlicicom napravite udubinu u svaku kapicu.

Pecite 15 minuta na 180 º C.

U međuvremenu na pari otopite karamel – bombone i slatko vrhnje.

Smjesom napunite kapice te ih stavite u frižider dok se potpuno ne stisnu.

Prethodni članakKolač od višanja
Sljedeći članakKiflice s bademima
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.