Sastojci:
– 10 dag brašna
– 5 dag kakaa
– prstohvat soli
– 10 dag maslaca
– 15 dag šećera
– 1 jaja
– 1 bjelanjak
– 30 ml mlijeka
– 12 dag krupnije samljevenih oraha
– 14 karamel bombona
– 4 žlice vrhnja
Priprema:
Izmiješajte brašno, kakao i sol.
Pjenasto izradite maslac i šećer, dodajte žumanjke, mlijeko, vaniliju i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Zatim postupno dodajite prosijano brašno i kakao.
Dobiveno tijesto stavite u prozirnu foliju i ostavite 1 sat u frižideru.
Zatim žlicicom vadite tijesto i formirajte. Umočite u bjelanjak, te ga zatim uvaljajte u orahe.
Kapice posložite na lim kojeg ste prethodno prekrili papirom za pečenje.
Žlicicom napravite udubinu u svaku kapicu.
Pecite 15 minuta na 180 º C.
U međuvremenu na pari otopite karamel – bombone i slatko vrhnje.
Smjesom napunite kapice te ih stavite u frižider dok se potpuno ne stisnu.