Tijesto
– 25 dag brašna
– 12,5 dag maslaca
– 75 dag šećera
– 1 jaje
– 1 žlica hladne vode
– prstohvat soli

Čokoladna krema
– 15 dag tamne čokolade
– 3 žlice soka od naranče
– 0,2 dcl ruma

Kokos krema
– 200 ml kokosovog mlijeka
– 3 jaja
– 10 dag kokosovih mrvica
– 7 dag šećera
– 5 dag brašna
– 0,2 dcl likera

Za tijesto pomiješajte sve sastojke i izradite tijesto. Umotajte ga u foliju i ostavite 30 minuta da se hladi. Isjeckajte čokoladu i rastopite je na pari. Dodajte sok od naranče i rum, te sve zajedno dobro pomiješajte. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenom površinom, te ga stavite u okrugli, namaščeni lim. Raspodijelite čokoladnu smjesu po njemu. Nakon toga pomiješajte žumanjke s likerom i šećerom. Tucite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Polagano dodajite kokosovo mlijeko, mrvice i brašno. Bjelanjke istucite i dodajte na kraju kokosovoj kremi. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 40-50 minuta na 180 ºC.

Prethodni članakKolač od lješnjaka s voćem
Sljedeći članakIZBOR ZA NAJBOLJU POLJOLJEKARNU U 2014. GODINI
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.