Tijesto
– 25 dag brašna
– 12,5 dag maslaca
– 75 dag šećera
– 1 jaje
– 1 žlica hladne vode
– prstohvat soli

Čokoladna krema
– 15 dag tamne čokolade
– 3 žlice soka od naranče
– 0,2 dcl ruma

Kokos krema
– 200 ml kokosovog mlijeka
– 3 jaja
– 10 dag kokosovih mrvica
– 7 dag šećera
– 5 dag brašna
– 0,2 dcl likera

Za tijesto pomiješajte sve sastojke i izradite tijesto. Umotajte ga u foliju i ostavite 30 minuta da se hladi. Isjeckajte čokoladu i rastopite je na pari. Dodajte sok od naranče i rum, te sve zajedno dobro pomiješajte. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenom površinom, te ga stavite u okrugli, namaščeni lim. Raspodijelite čokoladnu smjesu po njemu. Nakon toga pomiješajte žumanjke s likerom i šećerom. Tucite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Polagano dodajite kokosovo mlijeko, mrvice i brašno. Bjelanjke istucite i dodajte na kraju kokosovoj kremi. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 40-50 minuta na 180 ºC.

Prethodni članakKolač od lješnjaka s voćem
Sljedeći članakIZBOR ZA NAJBOLJU POLJOLJEKARNU U 2014. GODINI
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.