Biskvit:

✦4 jaja

✦100 g šećera

✦40 g čokolade za kuhanje

✦100 g mljevenih oraha

✦1 žlica krušnih mrvica

Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg. Žu­manjke sa šećerom pjenasto izmiksati, dodati oto­pljenu i malo ohlađenu čokoladu te mljevene orahe i krušne mrvice. Sve sjediniti i špatulom lagano umije­šati snijeg od bjelanjaka. Rasporediti u duguljasti ka­lup dimenzije 30 x 14 cm prethodno nauljen i pobraš­njen. Peći na 180 °C oko 20 minuta. Ohladiti i izrezati na veličinu kalupa za srneći hrbat. Kalup za srneći hr­bat obložiti prozirnom folijom ili papirom za pečenje.

Krema:

✦100 g margarina

✦2 žlice šećera u prahu

✦250 g kesten pirea

✦2 žlice ruma

Priprema: Dobro izraditi margarin sobne tempera­ture sa šećerom u prahu, dodati kesten pire i rum pa sve sjediniti. Rasporediti kremu po cijelom kalupu.

I još:

300 ml vrhnja za šlag

Priprema: Čvrsto izmiksati vrhnje za šlag pa ga ras­porediti na kremu do vrha kalupa. Pokriti biskvitom i utisnuti ga u šlag. Ohladiti par sati u hladnjaku, pre­okrenuti na tanjur za posluživanje i preliti glazurom.

Glazura:

✦150 g čokolade za kuhanje

✦50 g margarina

✦2 žlice mlijeka

✦2 žlice ulja

Priprema: Sastojke otopiti na najmanjoj vatri ili na pari, malo ohladiti i preliti po kolaču.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode


Prethodni članakU Nedelišću je održana 47. Izložba malih životinja
Sljedeći članakNa 12. En primeuru u Zagrebu mlade malvazije
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.