Biskvit:
✦4 jaja
✦100 g šećera
✦40 g čokolade za kuhanje
✦100 g mljevenih oraha
✦1 žlica krušnih mrvica
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg. Žumanjke sa šećerom pjenasto izmiksati, dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu te mljevene orahe i krušne mrvice. Sve sjediniti i špatulom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Rasporediti u duguljasti kalup dimenzije 30 x 14 cm prethodno nauljen i pobrašnjen. Peći na 180 °C oko 20 minuta. Ohladiti i izrezati na veličinu kalupa za srneći hrbat. Kalup za srneći hrbat obložiti prozirnom folijom ili papirom za pečenje.
Krema:
✦100 g margarina
✦2 žlice šećera u prahu
✦250 g kesten pirea
✦2 žlice ruma
Priprema: Dobro izraditi margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, dodati kesten pire i rum pa sve sjediniti. Rasporediti kremu po cijelom kalupu.
I još:
300 ml vrhnja za šlag
Priprema: Čvrsto izmiksati vrhnje za šlag pa ga rasporediti na kremu do vrha kalupa. Pokriti biskvitom i utisnuti ga u šlag. Ohladiti par sati u hladnjaku, preokrenuti na tanjur za posluživanje i preliti glazurom.
Glazura:
✦150 g čokolade za kuhanje
✦50 g margarina
✦2 žlice mlijeka
✦2 žlice ulja
Priprema: Sastojke otopiti na najmanjoj vatri ili na pari, malo ohladiti i preliti po kolaču.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode