Biskvit:

✦3 žumanjka

✦3 žlice šećera

✦3 žlice tople vode

✦3 žlice oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

✦1 žlica kakaa

✦3 bjelanjka

✦prstohvat soli

Priprema:

 class=

Žumanjke i šećer pjenasto umutiti do­dajući vodu. Lagano umiješati brašno pomiješa­no s praškom za pecivo i kakaom. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka umućen s malo soli.

 class=

Smjesu podjeliti na dva dijela i ispeći dvije tanke kore bi­skvita u velikom kalupu dimenzije 35 x 23 cm, u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 10 minuta.

Krema:

✦500 ml vrhnja za šlag

✦1 vanilin šećer

✦1 mljevena želatina

Priprema:

 class=

Istući vrhnje za šlag s vanilin šećerom i umiješati želatinu pripremljenu prema uputi na vrećici, ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miksajući.

Premaz:

✦200 g čokolade

✦60 g margarina

✦100 ml vode

✦2 – 3 kapi ulja

Priprema:

 class=

Čokoladu, margarin, vodu i ulje otopiti na pari. Malo ohladiti.

 class=

Prvu biskvitnu podlogu pre­mazati s pola kreme. Dobro poravnati i preliti s pola premaza od čokolade. Staviti u hladnjak da se stisne.

 class=

Premazati preostalom kremom i na nju položiti drugu biskvitnu podlogu. Preliti ostatkom premaza kojeg po potrebi malo zagrijati ako se stisao. Kolač dobro ohladiti.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakObjavljen Pravilnik o provedbi Mjere 5. iz Programa državne potpore sektoru stočarstva
Sljedeći članakZahtjevi za potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata u sektorima prerade poljoprivrednih proizvoda
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.