Biskvit:

✦4 jaja

✦12 žlica šećera

✦100 ml ulja

✦100 ml mlijeka

✦12 žlica glatkog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦2 žlice kakaa

Priprema:

 class=

1. Pjenasto umutiti jaja i šećer, postupno dodavati ulje, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje žut.

 class=

2. U drugu polovicu dodati kakao i uliti u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje, dimenzije 35 x 20 cm. Biskvit peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 10 minuta.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦3 žlice oštrog brašna

✦10 žlica šećera

✦1 vanilin šećer

✦100 g kokosovog brašna

Priprema:

 class=

3. U malo mlijeka razmutiti brašno pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom, vanilin šećerom i kokosovim brašnom. Kremu kratko kuhati da se zgusne.

 class=

4. Vruću kremu preliti na polupečeni tamni biskvit.

 class=

5. Na kremu izliti žuti biskvit. Peći još oko 20 minuta do zlatno žute boje.

Glazura:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦6 žlica ulja

Priprema:

 class=

6. Otopiti na najmanjoj temperaturi čokoladu s uljem i preliti po kolaču. Dobro ohladiti.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakMalo poznati simptomi srčanog udara
Sljedeći članakSreća i mir nemaju cijenu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.