Podloga:

✦oko 200 g petit keksa

✦mlijeko za močenje

Priprema: Kekse kratko močiti u mlijeku i poredati u kalup dimenzije 32 x 22 cm.

Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦3 pudinga čokolada nougat

✦2 žlice oštrog brašna

✦10 žlica šećera

✦250 g margarina

Priprema: Puding i brašno razmutiti u malo mlijeka bez grudica pa ukuhati u ostatak mli­jeka sa šećerom ulijevajući u tankom mlazu. Kuhati cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Pokriti pro­zirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohla­đeno umiksati margarin sobne temperature. Rasporediti po keksima.

Ganache:

✦500 ml vrhnja za šlag

✦250 g čokolade za kuhanje

Priprema: Zagrijati vrhnje do vrenja i dodati čokoladu za kuhanje izlomljenu na kockice. Nakon par minuta promiješati pjenjačom da se čokolada otopi. Preliti po kremi i dobro ohladiti u hladnjaku.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakDostupni zajmovi za obrtna sredstva iz Strateškog plana
Sljedeći članakVoćni ritam
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.