width=

PRIPREMITE:

• gotove kore za pitu
• 6 žutanjka i 6 bjelanjka
• 20 dag šećera
• 20 dag maslaca
• 25 dag mljevenog maka
• 2 rebra naribane čokolade
• 1 žličica ruma
• šećer u prahu
• jagode za ukras

PRIPREMA:

Žutanjke izmiksajte sa šećerom i maslacem, dodajte mak, čokoladu i rum. Bjelanjke izmiksajte u snijeg i dodajte ostalim sastojcima dok ne dobijete gustu smjesu. Kore poprskajte i nauljite te napunite smjesom.

Pecite 25 min na 180 ºC. Kolač pospite šećerom u prahu i ukrasite jagodama.

Prethodni članakShake od jagoda
Sljedeći članakŠah – mat torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.