Sastojci:

✦200 g mljevenog maka

✦200 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦2 žlice pšenične krupice (grisa)

✦500 ml mlijeka

✦150 g maslaca

✦300 g mljevenih keksa

Priprema: Mljeveni mak, šećer, vanilin šećer, pše­ničnu krupicu i mlijeko kuhati na srednjoj tem­peraturi uz povremeno miješanje oko 10 minuta. Kad se smjesa zgusne maknuti sa štednjaka, do­dati maslac i miješati dok se ne otopi. U smjesu umiješati mljevene kekse i utisnuti u kalup za tor­te promjera 20 cm i staviti u hladnjak.

Ganache:

✦50 ml vrhnja za šlag

✦100 g bijele čokolade

Priprema: Otopiti bijelu čokoladu i vrhnje na laga­noj temperaturi uz miješanje. Preliti po torti i ukrasiti.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Prethodni članakRadionica za potencijalne korisnike iz intervencija sektora vinarstva iz SP ZPP
Sljedeći članakUzgoj i njega perzijskih ciklama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.