width=Podloga:
20 dag keksa sa bademima ili nekog drugog
12,5 dag maslaca

Krema:
5 dcl vrhnja za šlag
25 dag Philadelphia sira ili mascarpone sira
1 mljevena želatina
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
korica pola limuna

Za ukras:
15 dag malina
1 crveni preljev za torte

Priprema podloge: Kekse samljeti i pomiješati s otopljenim maslacem i rasporediti u šalice, čaše ili metalne obruče. Staviti u hladnjak na pola sata.

Priprema kreme: šlag čvrsto umutiti pa mu dodati izrađen sir i sjediniti. Želatinu pomiješati s vodom prema uputi na vrećici, ostaviti da nabubri te otopiti na laganoj vatri i dodati smjesi sira i šlaga. Dodati šećer, vanilin šećer, koricu od limuna i sve pjenjačom izmiješati. Kremu rasporediti po podlozi i vratiti u hladnjak na pola sata.

Dekoriranje: Maline oprati, osušiti i poslagati po kremi. Preljev za torte pripremiti po uputi na vrećici i preliti preko malina. Dobro ohladiti nekoliko sati u hladnjaku. Tortice pomoću uske čaše od ispod, pažljivo gurati van iz metalnog obruča.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakDukatos keksi
Sljedeći članak50 milijuna kuna za obnovu zemljišta i proizvodnog potencijala zbog šteta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.