Sastojci (mjera je šalica od 200 ml):

✦2,5 šalice glat. brašna (325 g)

✦1,5 šalica šećera (300 g)

✦1 žličica sode bikarbone

✦1 žličica začina za mede­njake ili cimeta

✦1 žličica kakaa

✦2 šalice mlijeka (400 ml)

✦4 žlice ulja

✦3 žlice džema od šljiva

Priprema: Pomiješati suhe sastojke, dodati ostale sastojke i mikserom sjediniti u glatku smjesu. Pola smjese izliti u nauljen i pobraš­njen kalup dimenzije 30 x 20 cm i peći na 170 °C, 10 – 15 minuta.

Premaz:

✦4 žlice džema od šljiva

✦50 g čokolade za kuhanje

Priprema: Nakratko izvaditi iz pećnice, pre­mazati s džemom i posuti ribanom čokola­dom te pažljivo preliti ostatkom smjese. Peći još 15 – 20 minuta.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦60 g margarina

Priprema: Na topao kolač izliti glazuru od otopljene čokolade i margarina.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakOdržavate li svoju motornu pilu?
Sljedeći članakPrihod hrvatskih mljekara u odnosu na prosječni prihod EU mljekara u istom razdoblju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.