Biskvit:

✦7 jaja

✦10 žlica šećera

✦2 žlice ulja

✦6 žlica brašna

✦4 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema:

Žumanjke pjenasto miksati sa šeće­rom. U tankom mlazu dodati ulje, te postupno dodavati brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju pjenjačom umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu dimenzije 19 x 30 cm obloženom papirom za pečenje, na 180 °C oko 25 minuta. Ohladiti, pa prerezati vodoravno na tri dijela.

Krema:

✦1000 ml vrhnja za šlag

✦200 g čokolade za kuhanje

✦200 g napolitanki od lješnjaka

✦200 g prženih i mljevenih lješnjaka

✦1 želatina u prahu

Priprema: Čokoladu za kuhanje otopiti u 200 ml vrhnja za šlag, pa ostaviti da se ohladi. Istući 500 ml vrhnja u šlag, te dodati otopljenu želatinu pripremljenu prema uputi s pakiranja miksaju­ći cijelo vrijeme na najmanjoj brzini. Podjeliti na dva djela. U jedan dio dodati otopljenu čokoladu s vrhnjem. U drugi dio ručno umiješati mljeve­ne napolitanke i lješnjake. Istući preostalih 300 ml vrhnja za šlag.

Slagati: biskvit, 2/3 kreme od lješnjaka, 1/3 šlaga, biskvit, krema od čokolade, biskvit, ostatak kreme od lješnjaka, ostatak šlaga.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakHidroponski uzgoj – povrće bez tla
Sljedeći članakObrnuti barni
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.