Biskvit:
✦1 jaje
✦70 g šećera u prahu
✦100 ml ulja
✦150 ml mlijeka
✦5 ml ruma
✦125 g glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦½ žličice cimeta
✦50 g mljevenih badema
Priprema: Sve sastojke redom dodavati u smjesu i miksati. Staviti u nauljen i pobrašnjen ili papirom za pečenje obložen kalup dimenzije 21 x 21 cm i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta.
Krema:
✦150 ml soka od naranče
✦50 g maslaca
✦20 g šećera
✦2 vanilin šećera
✦50 g čokolade za kuhanje
✦50 g mljevenih badema
✦100 g mljevenih lješnjaka
✦100 g mljevenih čokoladnih keksa s punjenjem
✦100 ml vrhnja za šlag
✦ribana korica naranče
Priprema: Kuhati sok, maslac, šećere i čokoladu dok se sve ne otopi. Maknuti s vatre i dodati pola količine mljevenih lješnjaka, badema, keksa te umiješati tekuće vrhnje za šlag. Dodati preostalu smjesu mljevenih badema, oraha i keksa te koricu naranče. Vruću kremu odmah preliti po biskvitu. Staviti u hladnjak da se ohladi i stisne. Ukrasiti bademima i kandiranom koricom naranče.
Recept iz knjige Moji brzi kolači