Tijesto:

6 jaja, 3 žlice šećera, 1 dcl ulja, 6 žlica oštrog brašna, 10 žlica Nesquika, 1 prašak za pecivo

Bijela krema:

30 dag kiselog vrhnja (20 ili 25 % mlij. masti), 2 žlice šećera, 3 vanilin šećera

Smeđa krema:

30 dag kiselog vrhnja (20 ili 25 % mlij. masti), 10 žlica Nesquika, 1 žlica ulja

Priprema tijesta:

Žumanjke i šećer pjenasto miksati. Dodati ulje, te brašno pomiješano s Nesquikom i praškom za pecivo. Od bjelanjaka napraviti snijeg, te ručno umiješati u smjesu. Smjesu podijeliti na dva dijela i peći u kalupu 20 x 30 cm obloženom papirom za pečenje, pri temperaturi od 200 °C, oko 10 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno. Ako čačkalica nakon što se ubode u sredinu biskvita izađe čista i suha, biskvit je pečen.

Priprema bijele kreme:

Sve sastojke polako promiješati žlicom i namazati na jedan biskvit, te prekriti drugim.

Priprema smeđe kreme:

Sve sastojke polako žlicom promiješati i staviti na drugi biskvit. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakSlatki cvjetići
Sljedeći članakCroVin – Drugi središnji stručni skup vinogradara i vinara hrvatske
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.