Kolač Noć i dan u koji idu čokolada i kokos. Recept je iz knjige Premium kolači, deserti i slastice.

Tijesto:

✦10 jaja

✦30 dag šećera

✦1,7 dcl ulja

✦1,5 dcl vode

✦25 dag oštorog brašna

✦5 dag kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiksati, dodati vodu i ulje, te na­staviti miksati. Postupno dodavati pomiješa­no brašno, kakao i prašak za pecivo. Polako umiješati špatulom snijeg od bjelanjaka i druge polovice ukupne količine šećera. Peći u kalupu obloženom papirom za pečenje, di­menzije 30 x 30 cm, pri temperaturi od 180 °C, 20 – 30 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je biskvit pečen. Ohladiti i prerezati vodorav­no na 4 dijela.

Krema:

✦½ kg mascarpone sira

✦45 dag Lino lade kokos

✦½ l vrhnja za šlag

Priprema: Mascarpone i Lino ladu kokos ručno promiješati i sjediniti, te dodati čvrsto umu­ćen šlag. Svaki od 4 dijela biskvita premazati kremom osim zadnjeg.

Za ukras:

✦kokosovo brašno

Priprema: Ukrasiti kokosovim brašnom

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakNije mi žao ni dana
što imam svoju farmu!
Sljedeći članakOtvoren Muzej masline u Klisu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.