Kolač Noć i dan u koji idu čokolada i kokos. Recept je iz knjige Premium kolači, deserti i slastice.

Tijesto:

✦10 jaja

✦30 dag šećera

✦1,7 dcl ulja

✦1,5 dcl vode

✦25 dag oštorog brašna

✦5 dag kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiksati, dodati vodu i ulje, te na­staviti miksati. Postupno dodavati pomiješa­no brašno, kakao i prašak za pecivo. Polako umiješati špatulom snijeg od bjelanjaka i druge polovice ukupne količine šećera. Peći u kalupu obloženom papirom za pečenje, di­menzije 30 x 30 cm, pri temperaturi od 180 °C, 20 – 30 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je biskvit pečen. Ohladiti i prerezati vodorav­no na 4 dijela.

Krema:

✦½ kg mascarpone sira

✦45 dag Lino lade kokos

✦½ l vrhnja za šlag

Priprema: Mascarpone i Lino ladu kokos ručno promiješati i sjediniti, te dodati čvrsto umu­ćen šlag. Svaki od 4 dijela biskvita premazati kremom osim zadnjeg.

Za ukras:

✦kokosovo brašno

Priprema: Ukrasiti kokosovim brašnom

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakNije mi žao ni dana
što imam svoju farmu!
Sljedeći članakOtvoren Muzej masline u Klisu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.