Non plus ultra. Odličan prhki kolač poznatog imena kojem dva keksića sa šećernom glazurom spojena s finim džemom čine neodoljivu poslasticu za sve prigode.
Tijesto:
– 20 dag margarina
– 30 dag oštrog brašna
– 4 dag šećera
– 3 žumanjka
– 3 bjelanjka
– 28 dag šećera
Umijesite tijesto i pustite malo stajati. Tanko razvaljajte i režite male kolutiće, pecite na umjerenoj vatri. Na pečene kolutiće stavljajte snijeg sa šećerom istučenim na pari. Kolutiće ostavite na zraku da se osuše, a onda ih s donje strane namažite marmeladom i spajajte po dva zajedno.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka
Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje
Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje