Tijesto (za oko 14 cupcakesa):
- 21 dag oštrog brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- ¼ žličice sode bikarbone
- ½ žličice soli
- 11,5 dag maslaca
- 15 dag šećera
- 1 jaje
- 6 dag jogurta
- 1,8 dcl mlijeka
- 2 žličice arome vanilije
- limunova korica
- 1 čaša borovnica
Krema:
- 30 dag krem sira
- 6 dag maslaca
- 15 dag šećera u prahu
- 1 žličica arome vanilije
Priprema tijesta:
Pomiješati brašno, prašak za pecivo, sodu i sol. Miksati otopljeni maslac i šećer. Dodati jaje, jogurt, mlijeko, vaniliju i limunovu koricu. Polako sjediniti mokre i suhe sastojke. Ručno umiješati borovnice. Napuniti kalupe za muffine s ¾ smjese i staviti peći na 175 °C, 20 minuta.
Priprema kreme:
Miksati krem sir i maslac oko 2 minute. Dodati šećer i miksati još 2 minute. Dodati vaniliju i koju žlicu mlijeka ako je gusto, a krem sira ako je rijetko. Ukrasiti ohlađene cupcakese kremom pomoću slastičarske vrećice. Na vrh staviti borovnice.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“