width=BISKVIT X2:
– 3 jaja
– 3 žlice šećera
– 2 žlice brašna
– 1 žlica kakaa
– malo praška za pecivo
SMJESA ZA ROLADU:
– 4 jaja
– 4 žlice vode
– 7 žlica šećera
– 7 žlica brašna
NADJEV:
– 1/2 l mlijeka
– 5 žlica brašna
– 20 dkg šećera
– 2 vanilin šećera
– 20 dkg margarina
GLAZURA OD ČOKOLADE:
– 7,5 dkg čokolade za kuhanje (3 rebra)
– 3 žlice ulja

Navedene sastojke za roladu izmutite, te smjesu izlijte u kalup za pečenje. Biskvit okrenite na suhu kuhinjsku krpu i smotajte ga u roladu. Ohla đeni biskvit odmotajte, premažite ga pekmezom i ponovno urolajte. Izrežite na jednake dijelove debljine oko 0,5 cm. Sastojke za biskvit dobro izmiksajte te pecite zasebno 2 biskvita ili pecite odjednom, pa ispečeno prerežite. Sastojke za nadjev skuhajte u mlijeku, kao puding. Rashladite i dodajte margarin, potom slažite redom biskvit – pola nadjeva – rolada – ostatak nadjeva – biskvit – glazura od čokolade.

Prethodni članakJesenski kolač
Sljedeći članakArapska noć
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.