width=BISKVIT X2:
– 3 jaja
– 3 žlice šećera
– 2 žlice brašna
– 1 žlica kakaa
– malo praška za pecivo
SMJESA ZA ROLADU:
– 4 jaja
– 4 žlice vode
– 7 žlica šećera
– 7 žlica brašna
NADJEV:
– 1/2 l mlijeka
– 5 žlica brašna
– 20 dkg šećera
– 2 vanilin šećera
– 20 dkg margarina
GLAZURA OD ČOKOLADE:
– 7,5 dkg čokolade za kuhanje (3 rebra)
– 3 žlice ulja

Navedene sastojke za roladu izmutite, te smjesu izlijte u kalup za pečenje. Biskvit okrenite na suhu kuhinjsku krpu i smotajte ga u roladu. Ohla đeni biskvit odmotajte, premažite ga pekmezom i ponovno urolajte. Izrežite na jednake dijelove debljine oko 0,5 cm. Sastojke za biskvit dobro izmiksajte te pecite zasebno 2 biskvita ili pecite odjednom, pa ispečeno prerežite. Sastojke za nadjev skuhajte u mlijeku, kao puding. Rashladite i dodajte margarin, potom slažite redom biskvit – pola nadjeva – rolada – ostatak nadjeva – biskvit – glazura od čokolade.

Prethodni članakJesenski kolač
Sljedeći članakArapska noć
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.