Sastojci:

✦4 – 5 jabuka (oko 1000 g)

✦1 žličica cimeta

✦par kapi limunovog soka

Priprema: Jabuke oguliti, naribati i dobro ocijediti. Pomiješati s cimetom i limunovim sokom pa rasporediti u kalup dimenzije 40 x 30 cm obložen papirom za pečenje.

Biskvit:

✦5 jaja

✦5 žlica šećera

✦5 žlica glatkog brašna

✦½ praška za pecivo

Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst sni­jeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak, brašno i prašak za peci­vo pa kratko izmiješati. Smjesu rasporediti po jabukama i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Malo ohladiti pa još toplo okrenuti, maknuti papir za pečenje i umotati u roladu. Kad se ohladi posuti šeće­rom u prahu.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakŽarbo pita
Sljedeći članakJesu li visoke i niske temperature štetne za kuniće?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.