Beze:

✦6 bjelanjka

✦prstohvat soli

✦8 žlica šećera

✦1 žlica octa ili soka od limuna

✦1 žlica škrobnog brašna (gustina)

Priprema:

1. Bjelanjke tući s prstohvatom soli uz postupno dodavanje šećera. Dodati žlicu octa ili soka od limuna, te na kraju umiješati žlicu škrobnog brašna.

2. Rasporediti na papir za pečenje u velikom limu od pećnice dimenzije 40 x 30 cm. Peći 25 minuta na 160 °C.

3. Pečenu koru preokrenuti na papir za pečenje posut šećerom u prahu, pažljivo skinuti papir za pečenje s kojim se peklo i ostaviti da se ohladi.

Krema:

✦400 ml mlijeka

✦6 žumanjaka

✦4 žlice šećera

✦1 burbon vanilin šećer

✦1 puding od vanilije

✦2 žlice škrobnog brašna (gustina)

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

4. Žumanjke, šećer i burbon vanilin šećer dobro izmiješati pjenjačom, dodati puding, škrobno brašno (gustin) i malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Maknuti s vatre kad se zgusne, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu kremu ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag.

I još:

✦2 banane

✦limunov sok

✦100 g jagoda

✦2 – 3 kivija

Priprema:

5. Na koru namazati ¾ kreme, poslagati cijele banane pokapane limunovim sokom da ne potamne, a oko njih posipati sjeckane jagode i kivi.

6. Zamotati roladu. Izvana namazati ostatkom kreme i ukrasiti voćem.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu