width=

Za palačinke:
– 250 g heljdinog brašna
– 100 g glatkog brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 1/2 žličice soli
– 500 ml vode
– 2 jaja
– ulje za pečenje


Za premazivanje:
– 150 g lino lade milk
– 150 g lino lade nougat

Priprema:

Električnom miješalicom izmiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, sol i vodu. Tijesto ostavite stajati 30 minuta, a zatim umiješajte jaja. Od dobivene smjese na blago pouljenoj tavici ispecite 16-18 tankih palačinki.

Rolicu od palačinki ćete dobiti tako da 1 palačinku namažete Lino ladom nougat i zarolate je do 2/3.

Zatim na preostalu trećinu položite palačinku premazanu Lino ladom milk i skupa motate dok i te palačinke ne ostanu 1/3 nezarolane. Postupak ponavljajte naizmjenično koristeći Lino ladu nougat i milk.

Kada ste potrošili pola količine pečenih palačinki, roladu zamotajte do kraja, a od preostalih palačinki napravite još jednu roladu.

Obje rolade stavite u hladnjak na 2 sata. Zatim ih pospite šećerom u prahu i narežite na rolice 2 cm debljine.

Prethodni članakLješnjak kocke
Sljedeći članakMarun kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.