Pripremite:
22 dag skuhanih i protisnutih kestena
10 dag šećera
6 bjelanjaka
2,5 dl slatkog vrhnja
Za ukras – pržene i oguljene bademe i lješnjake
1 Klassik šlag pjenu
8 ušećerenih kestena
Priprema:
Miješajte šećer s malo vode na niskoj temperaturi da se otopi. Kap po kap dolijevajte čvrstom snijegu od bjelanjaka. Posebno istucite slatko vrhnje, te pomalo umiješajte kestene, a zatim i snijeg. Namastite vatrostalnu posudu, te izvana pričvrstite karton, tako da viri 5 – 6 cm iznad ruba posude. Ulijte smjesu do gornjeg ruba kartona. Neka se 5 sati stvrdnjava u hladioniku. Odstranite karton, pa u vidljivu stranicu nabujka utisnite krupno sjeckane lješnjake i bademe. Površinu ukrasite ružicama od šlag pjene, ušećerenim kestenima, te cijelim bademima i lješnjacima.